Третокласникът Алекс Йосифов от СУ „Цветан Радославов“ се класира на първо място в областния кръг на националното състезание по компютърно моделиране, съобщи за Актуално Свищов Мариана Маркова, директор на гимназията.
Състезанието се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи със средствата, които се изучават в общообразователната подготовка по учебния предмет. Областният кръг се провежда по региони в определени училища едновременно в цялата страна. Националната комисия подготвя темите за областния кръг и инструкции за оценяването им, а максималният сумарен брой точки е 100.
С постижението си от 72 точки възпитаникът на СУ „Цветан Радославов“ Алекс Левенов Йосифов изпревари 23-ма връстници от област Велико Търново, демонстрирайки отлична подготовка и овладени знания. Принос за високия резултат на третокласника има и неговата учителка по компютърно моделиране – Юлияна Секулова.
„Пожелаваме на Алекс успех и на националния кръг, който ще се проведе на 22 април. Нека интересът към компютърните науки не стихва, а състезателният дух да го води към нови успехи и призови места“, коментира още Мариана Маркова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.