Странна и непонятна дискусия проведоха днес съветниците на града на Щастливеца, проследи обсъждането Актуално Свищов.
За пореден път съветниците предъвкаха темата с ИНВЕСТИЦИЯТА ЗА МИЛИОНИ, КОЯТО ЩЕ ОТВОРИ НОВ СУПЕРМАРКЕТ.
Дискусията стана по време на първа точка от дневния ред – Приемане на Политика за участието на община Свищов в публичните предприятия с общинско участие в капитала.
Дискусията по точката откри Калин Костов, който поиска конкретика от кмета и ресорния заместник-кмет как се управлява общинската собственост. Съветникът бе категоричен, че липсва конкретика в документа и това е повод за изказването му.
Дали съзнателно или не Станислав Благов, кмет на Свищов 1999 – 2015, насочи дискусията към супермаркета, който трябва да отвори врата до дни. Той призова да не се противопоставят големи инвеститори и малките бизнеси.
Кристиян Кирилов поздрави бившия градоначалник за неговата еволюция, давайки пример – времето, когато е бил наемател на общински обект.
Защо продължаваме една приключила дискусия, коментира Валери Николов. Той бе категоричен, че инвестицията за милиони е много добра. Решението е вече взето и е добро за двете фирми.
Кметът Генчев заяви, че за преместването на магазина на ОП „Обреди”, който е бил пред срутване, както и за частната фирма разходите са поети от инвеститора и Общината не е похарчила и лев, а интересите на общината и гражданите са защитени.
Край на обсъждането сложи Ивелин Петров, който призова съветниците да се концентрират върху точката, която обсъждат.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.