В разгара на лятото на пазара се продават вече дини и пъпеши, видя Актуално Свищов. Популярните от последните две години Дините на Тошко продават на три места. Новата точка е на пазара зад тотото. От следващата седмица ще продават и на трите точки – Хан Бъчва, болницата и пазара, всеки ден от 8.00 часа.

Годината е добра за дините и пъпешите. И са изключително сладки, коментираха производителите. Още с първото ни излизане реализирахме всичко за 2 часа. Хората се редят на опашка. Свищовлии обичат да консумират пъпеши и дини, но държат на качеството. За първа година разкриваме и постоянна точка в град Бяла.

Тодор Маринчев е близо 30 години на пазара с царицата на лятото – Динята, сподели пред Актуално Свищов производителят. В началото започва като на шега, помагайки на свой близък–производител – Петър Билев.

Днес се е превърнала в семеен бизнес, в който участие вземат в различните етапи близо десет човека! Земеделската работа не му е чужда, защото е израснал с нея. Завладява го и се превръща в професионален път. Усъвършенства технологиите, като винаги се е води от една единствена цел – да произведе качествен продукт.

Имало е тежки години, имало е и добри, но постоянството е гарант за израстване и утвърждаване. Защо Дините на Тошко? Производител може да си позволи да брандира успешно, единствено ако зад името стои качеството! Иначе доволните клиентите са кръстниците! При въпрос на кого са тези дини, отговорът е на Тошко. Преди две години стартира кампанията, която дава живот на бранда…

От следващата седмица усмихнатите продавачи с жълти тениски с логото ще ви посрещнат на трите щанда – на Хан Бъчва, този срещу болницата и зад тотото на пазара.

Най-често задаваният въпрос към него е „Как прави дините толкова сладки?”. Каквото и да отговори, тайната се крие в любовта към работата, към природата. И до днес се удивява на магията на сътворението от толкова малка семка крайният резултат да е диня, която в добрите години достига и надхвърля 15 кг! Чувства се удовлетворен от работата си, когато се среща с доволни клиенти.