Благодарение на средства от дарение школата по бойни изкуства ръководена от свищовлиите Владимир Божанов и Митко Божанов закупи тренировачна настилка – татами. Това съобщи за Актуално Свищов Митко Божанов.
Желанието на спонсорите е обучението по спортовете кудо, кикбокс, муай тай и киокушин карате да бъде още по-приятно, безопасно и да се провежда при условия максимално близки до състезателната обстановка. На спомоществователите бе обяснено, че е изключително важно спортистите от Павликени да се подготвят за състезание на такава настилка, особено при изучаването на спортовете муай тай и кудо, където за бойците от всички възрасти са позволени техники за хвърляне и поваляне на заемята, а в кудо при спортистите над 13 годишна възраст е позволена и борба на земята. Новото татами е отлично допълнение към боксовия ринг, с който вече разполага отбора. Треньорите и спонсорите очакват благодарение на дарената настилка да се повишат спортните резултати на учениците, а тези спортове, които са нови за град Павликени, да станат още по-популярни и масови благодарение на това, че се гарантират безопасни условия за практикуване на четирите контактните бойни изкуства.
В град Павликени обучението се провежда в макия физкултурен салон на СУ „Бачо Киро“ от месец април 2022 година. Най-добрите треньор и спортист за 2022 г. на обшина Павликени са от школата на Божанови.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.