Треньори коментираха, че Купа „Алеко”, която се проведе в Свищов, е по-силно състезание от Държавното първенство по карате, което се проведе преди седмици. Рекорден брой състезатели участваха в обновената зала „Свищов”, които бяха от 24 спортни клуба от страната.
„В сравнение с Държавното първенство, моето мнение е, че състезанието беше по-силно, защото категориите бяха с повече участници. Съответно и повече битки имаше на нашите състезатели”, коментира треньорът Георги Георгиев – Бомбата от СК Компас (Монтана). Рекордните 600 състезатели участваха тази година в турнира за Купа „Алеко”, който се проведе в Спортна зала „Свищов”.
Организаторите, Годжу карете клуб „Алеко” – Марин Маринов и Верони Маринов бяха изправени пред голямо предизвикателство, защото срокът за участие на състезатели и съдии бе един ден преди състезанието. Организацията е гласена на база статистики от предни години, когато участниците са били до 300 – 400 участници.
„600 участници излязоха на спортния терен, което наложи преорганизация и на спортните полета в последния момент. Бяха предвидени три, но ги увеличихме на четири. Наложи се и преорганизация на съдиите – първоначално по пет на татами, а в крайна сметка по три. Съкратихме и дългите репешажи, защото трябваше да играем финалите около 12 часа в полунощ”, коментира Верони Маринов.
Всички участници – състезатели, съдии, родители и гости са останали изключително изненадани и доволни от ремонтираната Спортна зала „Свищов”.
Гости на турнира бяха олимпийската шампионка Ивет Горанова, която зарадва с присъствието си всички. Всички желаещи се снимаха със „златното” момиче на българското карате и получиха автограф. Друг гост бе Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд.
60 състезатели от Годжу карате клуб „Алеко” от 4 години до мъже и жени се включиха в състезанието. „Целта пред най-малките и нови каратисти бе не да вземат медал на всяка цена, а да натрупат опит, излизайки на татамито и виждайки, че има и други деца”, коментира Верони Маринов. Той изрази задоволство от всичките си състезатели, които „се държаха изключително мъжки, с висок боен дух”.
Децата излизаха сами, сами се подготвяха, защото аз бях ангажиран с организационни проблеми, коментира още Верони Маринов. В крайна сметка всички завоюваха медали, изрази задоволството си треньорът.
Рая Йорданова, Сияна Боболова и Стефан Петков са свищовските каратисти, които ще представляват България на 5 – 6 юни на Балканското първенство. Смисъла на тези състезания и турнири преди големи състезания като Балканското първенство е, че успях да открия грешки, които ще изчистим в оставащите дни, заключи Верони Маринов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.