Радостин Александров от днес не е начело на Академик и на Школата на клуба, научи Актуално Свищов от свои източници.

Раздялата е по взаимно съгласие след като младият специалист е получил много добро предложение за работа в чужбина. Въпреки че проектът, който пое да ръководи бе в начален стадий е имало предварително джентълменско споразумение за раздяла в случай на атрактивно предложение зад граница и в по-горна лига.

Успешните игри на представителния отбор през последните няколко седмици са „насочили прожекторите“ към Александров и е дошла покана от чужбина. Въпреки раздялата треньорът остава приятел на Академик, а от клуба са благодарни за свършеното от него до момента и ще продължат да поддържат активна връзка със специалиста, за да се гарантира плавно „предаване на щафетата“.

След като пое Академик в края на миналия сезон Александров постигна поредица от успехи, които качиха клуба в горната половина на таблицата. За този сезон бе поставена амбициозната задача да се атакува челното място на групата, като в рамките на няколко месеца, треньорът успя да създаде силен колектив и да въведе модерна методика на работа на всички нива в клуба. Той оставя Академик на временното четвърто място в групата с актив от 7 победи и 2 загуби и само на 6 точки от върха. Под негово ръководство дебют в мъжкия футбол направиха редица футболисти от ДЮШ на Академик, следвайки политиката да се налагат млади и талантливи играчи в отбора, а в академията на отбора вече тренират около 200 деца и юноши.

До назначаването на нов треньор отборът ще бъде временно воден от тандема Красимир Капитанов – Тодор Горанов, които бяха помощници на Александров до този момент. Целите пред отбора остават непроменени и всички в клуба продължават да работят усилено за развитието на футбола в града и региона. От УС на клуба съобщиха за Актуално, че ще излязат с официална позиция по-късно през деня.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.