През пролетта се възобновяват речните крузи по Дунав, съобщи Bgtourism.bg. Варненската компания MyTours, организира през април и май два круиза по река Дунав от украинския град Измаил до Белград. Седемдневното пътуване „Тих бял Дунав“ е планирано да започне на 23 април и ще се извърши кораб Волга. Първата българска спирка е Силистра, следват пристанищата в Русе, Никопол, Видин.
От всяка дестинация ще може да се качват пътници. През това време туристите, които са се качили на корабчето от предишните пристанища, ще имат възможност в рамките на 3 часа да разгледат всеки град.
Пристигането в Белград се очаква да бъде вечерта, а до 18 часа на следващия ден туристите ще могат да имат свободна програма или да изберат разходка с екскурзовод. Изхранването на кораба ще бъде ол инклузив – закуска, обяд и вечеря, както и с междинни леки закуски и напитки.
Цената между Русе-Белград-Русе излиза близо 800 евро. Ранните записвания са до 10 март. Децата до 2 години пътуват безплатно, а до 12-годишна възраст получават 50% отстъпка. В ход са вече резервациите за предстоящите пътувания, които съвпадат с Великденските празници и българските туристи могат да си подарят една оригинална и интересна 7-дневна екскурзия.„Три български туроператора сериозно поставиха въпроса за речен круиз от Русе до Виена и ние започваме да работим по организацията на подобно пътуване, за да удовлетворим желанието на русенци и на много български граждани. Надяваме се обстановката н Украйна да не ескалира и да може да проведем планираните два речни круиза по река Дунав“, заяви Ангел Ангелов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.