Шивачка от Горна Оряховица твърди, че е подложена на системен психически тормоз на работното си място. Това пише Веселина Спасова за вестник Борба.

Росица Дойнова споделя, че са й отправени дори заплахи за убийство по телефона.

„Натискът срещу мен продължава вече пета година. Остават ми около 6 месеца до пенсия, а колегите ми не престават да ме тормозят, за да напусна работа. Сагата започна, след като на една колежка й хрумна идеята да разпространи клеветата, че съм с психично заболяване. В кампанията се включиха и други жени от фирмата. Положението обаче ставаше все по-нетърпимо. Принудена съм да понасям обиди и безпричинни скандали. Дори бях блъскана по стълбите“, заявява Дойнова.

Потърпевшата допълва, че е набедена, че е психично болна и че буйства на работното си място.

„Никога не съм страдала от психично заболяване, нямам подобна диагноза, нито съм лекувана. Имам единствено здравословен проблем с очите и бях оперирана“, посочва Росица Дойнова.

Горнооряховката казва, че е депозирала няколко жалби до различни инстанции.

„Три писма стигнаха до шефа на фирмата, в която работя. Бях ги изпратила препоръчани с обратна разписка по „Български пощи“, бяха разписани като приети, но така и не последва отговор от ръководството. Обърнах се за съдействие към Инспекцията по труда, а оттам ме посъветваха да търся помощ от прокуратурата. В сигналите до Районната прокуратура в Горна Оряховица съм предоставила телефонни номера с дата и час, когато бях притеснявана нощем по телефона от непознати номера със заплахи за убийство. Посочените от мен лица бяха само привикани и предупредени и с това всичко приключи. Единствената ми надежда останаха медиите“, разказва Росица Дойнова.

От полицията в железничарския град потвърдиха, че са работили по две нейни жалби от февруари миналата година. Събраните материали били изпратени в прокуратурата. По случая обаче не било образувано досъдебно производство, защото държавното обвинение е преценило, че няма достатъчно данни за извършено престъпление.

По думите на Росица Дойнова обаче психологическото издевателство над нея продължава.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.