Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Краткотрайни превалявания ще има само на места в Централния Балкан и крайните югозападни райони. Ще бъде почти тихо, с дневни температури от 20 до 25 градуса, пише Дир.бг.
През нощта облачността в повечето райони ще намалее до незначителна, освен в Северна България по поречието на река Дунав. Ще бъде почти тихо.
Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса.
Утре ще духа слаб вятър от изток. След обяд ще се развива купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само на места в планините на запад и югозапад.
Дневните температури ще са в интервала от 19 до 25 градуса, малко по-ниски по Черноморието.
Утре на много места в западната част на континента температурите ще са летни, близки до 30 градуса. По-хладно ще бъде в Лондон, както и в източните краища на континента.
На Балканите ще има и слънце, но и краткотрайни превалявания в планините.
В сряда минималните температури ще бъдат от 5 до 11, а дневните от 20 до 25 градуса.
Локални краткотрайни валежи след обяд ще има на отделни места около планините и Лудогорието.
В четвъртък температурите ще се повишат и минималните ще са от 7 до 13, а дневните от 24 до 29 градуса. Ще бъде слънчево, с вероятност за краткотрайни валежи само на места в Пирин и Западните Родопи.
В петък ще бъде слънчево, със средна и висока облачност и доста топло, с минимални температури от 9 до 14 и дневни от 25 до около 30 градуса.
Топло, с юнски температури – сутрин от 10 до 16 и след обяд до около 30 градуса, ще остане времето в събота. След обяд над западните райони на много места ще превали и прегърми. Не са изключени и градушки. Сравнително спокойно ще бъде в източната половина на страната.
В неделя неустойчиво ще бъде над източните райони. Дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.