Предстои продължителен период с по-високи от обичайните за ноември температури. Температурите в някои дни ще имат стойности, по-характерни за края на лятото, пише Дир.бг.
Тази вечер и през нощта ще се появи слаб южен вятър.
Още преди полунощ облачността от запад ще се увеличава и сутринта от запад ще започнат превалявания от дъжд. На места ще прегърми.
Преди обяд ще завали и над централните и източни райони, но от запад валежите бързо ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява.
Минималните температури утре ще останат високи, а дневните ще са от 10 градуса на запад до около 17 в крайните източни райони.
В сряда облачността ще бъде променлива, средна и висока. Ще духа слаб вятър от югоизток-юг. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните ще се повишават и ще достигнат 15 до 21 градуса.
В четвъртък ще има значителна, но предимно средна и висока облачност. Дневните температури ще останат без промяна, а малко по-ниски ще остават те в низините, където е възможно да се задържат мъгли и ниски облаци.
В петък по високите части на низините и в източните райони температурите ще се повишат още и ще достигнат 20-25 градуса. Високи за ноември ще бъдат и минималните температури – в повечето места около и дори над 10 градуса.
В низините на запад температурите денем ще останат малко по-ниски.
В събота и неделя ще остане топло, с температури в повечето места от 15 до около 20 градуса. Ще има предимно средна и висока облачност, а по-хладно и мъгливо или с ниски облаци е възможно да остава времето в западната част на Дунавската равнина.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.