Румънски тир, превозващ 20 тона свинско месо от Белгия, се е запалил в движение, пише Веселина Ангелова във вестник „Борба“. Инцидентът е станал на 27 декември в 11,30 часа на главен път София – Варна на разклон за лясковското село Козаревец. Огънят лумнал вследствие на техническа неизправност. Пламъците бързо обхванали хладилното ремарке и изпепелили 9 кв. м. изолация, 5 гуми, ел.инсталация и окачване.
Благодарение на бързата реакция на пристигналите на място огнеборци са спасени товарът и хладилното ремарке.
Произшествието е ликвидирано от РСПБЗН Горна Оряховица с една пожарна и четирима служители.
Пожарникари са спасили възрастна жена след като огнена стихия обхванала къщата и в стражишкото село Николаево. На 26 декември в 18:59 часа в оперативен център Велико Търново е получен сигнал от РЦ 112 за РСПБЗН Стражица, че гори жилище на „Осма“ в следствие на самозапалване.
Спасителният екип незабавно извел стопанката от огнището. Унищожени са 70 кв.м. покривна конструкция, бяла и черна техника. Обитателката и две сгради са спасени от изпепеляване.
Произшествието е ликвидирано от РСПБЗН Стражица с две пожарни и четирима служители.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.