Отборът на СУ „Николай Катранов“ – момчета 8-10 клас, стана републикански шампион във Финалите на Ученическите игри по тенис на маса. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Над 100 ученици от цяла България премериха сили в този спорт от 23 до 26 юни 2023 г. в град Ямбол.

Свищовският отбор бе в състав десетокласниците Мартин Иванов и Светлозар Димитров, седмокласникът Мартин Александров и осмокласникът Иван Бернардов. Момчетата бяха водени от Мейджан Шабанова, учител по физическо възпитание и спорт в училището и шампион по тенис на маса на България.

След перфектно изиграни много оспорвани мачове от силни противници, катрановци успяха да се наложат като най-добрите в своята група и станаха шампиони в отборното класиране. В индивидуалното първенство първата ракета Мартин Иванов се класира на второ място.

По време на мачовете в Ямбол, отборът на катрановци бе подкрепен лично от директора на училището Генади Иванов, който бе до момчетата в залата, за да ги мотивира за победа.
Днес шампионите бяха посрещнати с почести в двора на СУ „Николай Катранов“. В този ден първата ракета Мартин Иванов празнува 17-ти рожден ден. По повод победата и рождения ден, момчетата и треньорката имаха специална изненада и получиха премия като подарък, благодарение на дарителски акт от партньор на училището.

През следващата година отборът на СУ „Николай Катранов“ ще има възможност да представя България в световното ученическо първенство по тенис на маса в Бахрейн.