Днес денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока, пише Дир. бг.
В Източна България ще духа слаб вятър от югоизток. Дневните температури ще достигнат 14 до 19 градуса.
През нощта облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.
Утре облачността ще бъде променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в източните райони – от югозапад. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса. В следобедните часове над планините е възможно да превали краткотраен дъжд.
В сряда облачността ще бъде променлива, средна  и висока. Минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните от 20 до 25 градуса.
Ще духа слаб, до умерен вятър от запад-югозапад.
В четвъртък облачността ще бъде променлива. Само на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 18 до 23 градуса.
В петък ще духа умерен и силен южен вятър. Минималните температури ще са от 9 до 15 градуса, а дневните от 21 до 26, на места в източните райони и северно от планините и малко по-високи.
След обяд над крайните западни райони ще превали и прегърми.
В събота облачността ще бъде значителна, на много места ще превали дъжд. Дневните температури ще останат от 17 до 21 градуса.
В неделя вятърът ще се ориентира от запад и ще нахлуе по-студен въздух. Облачността ще бъде променлива, по-значителна на юг, където ще превалява дъжд. Максималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса.
Сн.: Елка АТАНАСОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.