Петър Тодоров, който пиян прегази 14 годишния Филип Арсов на столичната улица „Гурко“ в началото на септември миналата година е пуснат от ареста, предаде БНТ. Решението мярката му за неотклонение да бъде заменена с „домашен арест“ е на Софийския градски съд, научи „По света и у нас“.

Според наши източници, разследването на тежката катастрофа, при която момчето загуби живота си вече е приключило и материалите са предявени на родителите на Филип Арсов. Предстои прокуратурата да предяви материалите и на обвиняемия – 37-годишния Петър Тодоров. Когато процедурата приключи наблюдаващия прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд.

Тодоров е обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение на скоростта от 30 км/ч, той е шофирал по малката централна улица с 88 км/ч, освен това е бил зад волана с 2,2 промила концентрация на алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на ул. „Гурко“ и ул. „Шишман“ на пешеходната пътека е пресичал 14-годишния Филип Арсов. Въпреки това, Петър Тодоров не е натиснал на спирачката, а продължил, блъснал момчето и то издъхнало на място. По време на катастрофата в колата на Тодоров се возили жена и нейното дете.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.