Свищовски млади театрали с ръководител Дария Първанова са първи на национален форум, който приключи преди минути в Разград, научи Актуално Свищов.

Театрална трупа за сценични изкуства “Богдара” с ръководител Дария Първанова е първа на Национален фестивал “Театър в движение”, който се проведе вчера и днес.

Свищовската трупа получи първа награда в направление театър за постановката „Съновидения или предизпитни вълнения“, по класически текстове, автор на адаптацията и режисура Дария Първанова. Освен това бе отличен и Павел Великов за отлично представяне в ролята на Бай Ганьо.

Ръководителят изрази благодарност за участие във форума на кмета Генчев и Росен Маринов, ръководител на Дирекция Култура и културно наследство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.