Пострадалото 6-годишно дете, блъснато от кмета на Старосел, има нужда от спешно кръвопреливане, пише Дир.бг. Малкият Михаил е настанен в Детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.
Желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в болницата, като името на детето е Михаил Ивайлов Николов.
„То е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет“, каза проф. Пенка Стефанова, цитирана от NOVA.
Семейството на момчето съобщи, че в момента се търсят донори от всички кръвни групи.
Бях заслепен от слънцето и не видях детето, каза по-рано пред bTV кметът на Старосел Матея Гудев, който вчера удари с колата си 6-годишното дете.
„Ужасно съжалявам. Знам каква болка преживяват родителите. Надявам се детенцето да се оправи“, каза Гудев.
Той е категоричен, че е карал съвсем бавно – с 10-15 км/ч. Не смята, че ударът е бил силен. Пробите му за алкохол и дрога са отрицателни.
Тази сутрин той се е чул с дядото на детето, който е бил с него по време на инцидента, за да разбере как е то. Надява се, че животът му е вън от опасност.
„Имам стаж 40 и няколко години зад волана. Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ“, каза още Гудев пред NOVA.
Той потвърди, че след случилото се е бил задържан за 24 часа.
„Освободиха ме след преглед от Бърза помощ по здравословни причини. Оттук нататък се молим детенцето да е живо, здраво и да се оправи“, добави кметът.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.