Такса „смет” през 2022 година няма да бъде увеличена, съобщи за Актуално Свищов съветник Ивелин Петров. Ставките по местния налог остават на нивата от м.г. Всичко това става ясно от качено съобщение на сайта на „Цанко Церковски“ 2, който обаче от дни е недостъпен. В комисиите ТСУ и ИРФБ се очаква да постъпи предложението до дни, уточни съветникът. В същото време няма и преходен остатък от 2021 година, т.е. общинското предприятие е усвоило на 100% събраните от свищовлии пари за чистота. През 2022 година общата издръжка на ОП „Чистота-Свищов” се увеличава от 3 313 487 лева на 3 315 811 лева. Реално се предлага увеличение от малко над 2000 лева.

Актуално Свищов припомня: През 2018 година Върховния административен съд потвърди решението на Великотърновския административен съд, с което обяви за незаконно увеличение на такса „смет“ през 2017 година. Вече три години кметът Генчев и неговата управляваща групичка – ГЕРБ, БСП и ДПС не са изпълнили решението на магистратите. След решението на ВАС кметът Генчев коментира, че това било размахване на пръст от страна на Темида…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.