XXIII държавно първенство по хокей в зала за момичета и момчета до 14г. се проведе на 26 и 27 март. От 21 клуба в страната редовни членове на БФХТ до участие във финалите на държавното първенство бяха допуснати първите 8 отбора от годишната ранглиста за дисциплината хокей в зала. В първия етап отборът на КХ „Дунав“ – Свищов беше разпределен в група с отборите на КХ „Хеброс“ – Харманли и КХ „НСА“ – София. С победа от 3:2 над отбора на „Хеброс“ и загуба от отбора на „НСА“ свищовските хокеисти се класираха втори в своята група. Във втория етап на първенството, на кръстосани полуфинали с първия отбор от другата група „Дунав“ се срещна с отбора на „Вълците“ – гр.Харманли. Срещата беше много оспорвана и след равенство в двете части на срещата в последната част отборът от Харманли поведе и срещата приключи с резултат 5:3. В надпреварата за 3 и 4 място участваха отборите на „Дунав“ и „НСА“. В нов оспорван двубой свищовските хокеисти победиха състезателите от Национална спортна академия с 5:3 и завоюваха трето място и бронзови медали от XXIII -то държавно първенство по хокей в зала.
С индивидуална награда за най-полезен състезател на първенството беше отличен Даниел Борисов от СКХТФ „Дунав“ – Свищов.
Държавното първенство за момичета и момчета до 14 години беше финал на държавните първенства в зала за 2022 година. Равносметката за СКХТФ „Дунав“ от проведените държавни първенства е второ място при деца до 12г., трето място при момичета и момчета да 14 години, четвърто място в юноши и девойки до 16г. и четвърто място при юноши и девойки до 18 години.
Ръководството на СКХТФ „Дунав“ изказва своята благодарност за всеотдайния труд на треньорите – доц.д-р Николай Марков, Николай Русев и Радослав Радков, както и на всички състезатели и техните семейства за неизменната подкрепа.
Д-р Мариана МАРКОВА,
Председател на СКХТФ „Дунав“ – Свищов

Сн.: архив