Ученички от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ са втори в конкурс, посветен на Световния ден на водата, научи Актуално Свищов.
Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги свързана със значението и важността на водата. В юбилейната, десета година организаторите от Народно читалище „Съгласие 1905“ град Българово са избрали тя да е „Дългият път на водата“. Участниците от цялата страна се изявявиха в шест категории: изобразително изкуство, приложно изкуство, фотография, видеоклип, презентация и литература.
За екипната си работа Александра Павлова, ученичка от IX „А“ клас и Дарина Димитрова, ученичка от XII „А“ клас спечелиха второ място в категория „Презентация“.
Актуално Свищов припомня, че миналата година в същия конкурс, двете ученички спечелиха първо място за презентацията си на тема „Лечебните извори в България и техните лековити свойства“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.