Днес бяха обявени победителите в първото издание на Международен младежки конкурс „Приказка за София“, научи Актуално Свищов. Организаторите от Творческа къща „Щъркелите“ и детско онлайн списание „ Щъркел“ получиха 180 творби на деца и младежи от България, Испания, Сърбия, Абу Даби, Украйна, Полша, Република Северна Македония.
Две от наградите в конкурса са за Дарина Димитрова, ученичка от 12 клас и Александра Павлова, ученичка от 9 клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Двете участват с изготвена от тях мултимедийна презентация, озаглавена „Легенда за София“ и печелят награда в категория „Приказки и легенди“.
15-годишната Александра Павлова печели индивидуална награда в категория „Есе“, за есето си „Носи ли всеки от нас по мъничко от значението на София?“. Това е поредно отличие за талантливата ученичка от международен конкурс.
Постиженията през настоящата учебна година на двете възпитанички на Търговската гимназия от ученически, регионални, национални и международни конкурси будят възхищение – до момента 18-годишната Дарина Димитрова е спечелила над десет награди, а Александра Павлова над двадесет награди.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.