София Вергилова от БСП – Свищов е втора в листата на столетницата за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври, пише вестник „Борба”.
Вергилова е заместник-председател на ОбС-Свищов, известен и като Принципната тлака, един от малцината съветници, които имат мнение по темите, които обсъждат градските старейшинки.
Националният съвет на БСП за България направи корекция на листата с кандидат-депутати за Великотърновски избирателен район, с която ще се яви на предсрочния парламентарен вот на 2 октомври.
Водач остава Явор Божанков, който е сред знаковите лица на социалистите в региона и има солиден опит като народен представител. Рокада има за второто място – общинският съветник в старата столица Михаил Михалев отстъпва реда си на София Вергилова от Свищов. Трети ще е Огнян Стоянов, който до скоро заемаше поста заместник областен управител и регионалният съвет на партията бе поставил на 11 място.
Голямата изненада е присъединяването към отбора на левицата на ексдепутатката на „Възраждане“ Цвета Галунова. Тя е поставена на четвърто място в листата и става поредният отцепил се от хората на Костадин Костадинов, за което „Борба“ прогнозира наскоро.
Пети е Михаил Михалев, а шести Бисерка Божкова – от гражданската квота. Следващите са проф. Антоанета Анчева, Лидия Прокопиева и Георги Димитров.
На десето място пленума на БСП за България поставя предприемачът от Елена Петър Димитров. След него се нарежда д-р Грета Данкова и Жулиевта Войнова – общински председател на МО на партията.
Николай Димитров от Павликени ще се бори за вота под номер 13, а четринадесета е учителката Десислава Симеонова. След тях е Мирослава Ганчева и общинският съветник във Велико Търново Красин Караковев.
Актуално Свищов припомня, че позицията, която получава София Вергилова в кандидат-листата е най-предна от години насам. Адвокат Надка Балева, последния депутат – социалист от Свищов бе на четвърто място. След това най-предната позиция, която бе отреждана на кандидатите от Свищов бе шесто място.