Свищовски митничари установиха 888 литра нелегален алкохол, пише вестник „Труд“.
При четири отделни проверки, в частни домове, в областите Ловеч и Плевен бяха установени 888 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол без документи за заплатен акциз.
Митническите служители от сектор „Оперативен контрол“ Свищов в отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на ТД Митница Русе осъществиха четири проверки на частни домове в общините Угърчин, Летница и Пордим, съобщават от Агенция „Митници“.
В три от случаите митническите инспектори са действали съвместно със служителите на МВР Ловеч и МВР Плевен.
При осъществения митнически контрол на четирите частни имота са установени общо 888 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол без документи за заплатен акциз.
Нелегалната спиртна напитка е съхранявана в пластмасови бидони, туби и бутилки в мазета и пристройки на частните домове.
При две от проверките са образувани досъдебни производства, а при останалите две са съставени актове за установяване на административни нарушения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.