Свищовски митничари конфискуваха над 1200 литра контрабандна ракия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.
Около 10:30 часа вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Плевен, РУ-Червен бряг  и ТД „Митница“ – Русе са извършили проверка в частен имот в село Чомаковци, собственост и обитаван от 45-годишна.
В едноетажната къща и прилежащи постройки  са установени пластмасови съдове с различна вместимост, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол – ракия, с общо количество около 1270 литра.
Установеното количество течност е предадено на служители на ТД „Митница“ – Русе, като е съставен протокол.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 от Наказателния кодекс. За извършената проверки на адреса е съставен и протокол по чл. 83 от ЗМВР.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.