Празничен концерт-спектакъл в Деня на Независимостта изнасят в града на Щастливеца Оркестъра за народна музика на БНР и Фолклорен танцов състав „Творецът”, научи Актуално Свищов.
Хореограф на свищовския състав е Явор Узунов! Концертът е част от програмата на „Свищовски лозници“ и в деня на Независимостта.
Оркестърът за народна музика на Българското Национално Радио е създаден през 1952 година с идеята за богата звукозаписна дейност за попълване на фонда на радиото. Известен е като „оркестър от солисти“ заради изключителната виртуозност на музикантите. Музикантите в оркестъра за народна музика са с академично образование. Запазването на чистотата на българския фолклор и неговото обогатяване са основата, върху която се гради репертоарът на състава, за да може всеки техен концерт да се превърне в празник за зрители и слушатели.
Танцов Състав „Творецът“ стартира своята дейност през 2015 г. В момента в него участват над 120 свищовски деца на възраст от 7 до 23 г. Оттогава до сега са спечелили много първи места на различни фестивали у нас за хореография и за изпълнение. През 2019 година от Международния Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства CIOFF – Асоцииран член на Юнеско, ФТС „Творецът“ беше избран за един от Представителните Танцови Състави на България за период от 5 години да представят България на различни фестивали на тази организация в целия свят.