98 са одобрените проекти на спортни клубове, кандидатствали по програма „Спорт за децата в свободното време“, това съобщи пресцентъра на Министерството на спорта. Ведомството, ръководено от Радостин Василев, отпуска 573 500 лева за финансиране по програмата през 2022 г. Тя ще се реализира в 46 населени места в цялата страна и ще предостави възможност на около 3600 деца да се включат в спортни занимания по 28 вида спорт, под ръководството на 177 квалифицирани спортни специалисти.
Един от одобрените проекти е на Спортен карате клуб „Академик“ – град Свищов. Клубът ще получи финансиране в размер на 4300 лв., което позволява на 20 деца от град Свищов да спортуват киокушин карате в периода от 28 март до 30 ноември.
Целта на програмата е създаване на условия и възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време, с оглед подобряване на тяхното здраве, физическа дееспособност и спортно развитие.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.