Бизнесменът Владимир Петров – Владо Попа създава Дом за пътешественици, сподели за Актуално Свищов самият той.

Бъдещият център за спорт, развлечения и активен отдих ще се намира в сградата на някогашния ресторант „Дунав“ в село Вардим – триетажна масивна сграда. Свищовлията преди дни е закупил сградата, строена през 1979 година в центъра на селото.

Спално за мъже, спално за жени и деца, семейни студиа, тройни стаи с близо 100 легла ще има хижа „Дунав“. Отделно с това Петров планира там да има трапезария, механа, дискотека, СПА зона, детски кът, външен басейн и лятна градина са само малка част от предвиденото.

Владимир Петров е категоричен, че ще наблегне на Голямата река – ще се предлагат турове до Вардимския остров с корабче. За любителите на силните усещания – преходи с кану каяк, джет и велотурове по брега. Планира в близост да има и яхтостоянка за собствениците на речни яхти.

Начинанието предвижда и откриването на магазин за риба и натурални продукти, които се произвеждат във Вардим – пчелен мед, домати и други.

Идеята има огромен потенциал, категоричен е Владо Попа. По думите му при обиколките по Голямата река подобни центрове за спорт, развлечения и активен отдих има на три-четири места в българския участък на Дунав – Тутракан, Русе и др. Той е амбициран този във Вардим да е по-голям и да работи целогодишно.

Свищовлията има опит в предлагането на туристически услуги на брега на Дунав. От пет години работи неговия къмпинг точно на речния бряг във Вардим. Той ще продължи работата си – просто ще бъде разширена и подобрена предлаганата услуга. Преди това осем години успешно е работил в Чумурлука, предлагайки турове по реката. Трупал е опит от баща си, който в периода 2002 – 2009 година полага началото на този вид туристически услуги.

Владо не крие, че има много планове и с времето ще му се избистрят. До края на следващата година предвижда да заработят част от планираните дейности. А в пълен обем хижа „Дунав“ да заработи през 2025 година.

Не се наемам със сроковете, защото от опита, който имам в туристическия бранш най-трудния етап е придобиването на различните брой разрешителни, които са необходими. Имам чувството, че някой нарочно ги измисля всичките тези процедури, за да се откажат хората, споделя Владо Попа. Той обаче е категоричен, че въпреки бюрокрацията няма да се откаже и ще успее да реализира всичко предвидено.

В идеята за развитието на туризма търся съмишленици, за да създадем професионален екип. Ако има амбициозни, предприемчиви ентусиасти нека се свържат с мен на личния ми профил във фейсбук – Воден спорт Вардим, заявява в заключение свищовлията.

Александър ШАБОВ

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.