Дарина Димитрова, ученичка от XII „А“ клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ е номинирана в конкурс на Химикотехнологичен и металургичен университет – София, научи Актуално Свищов.
Конкурсът за презентация на тема „Химичните технологии около нас“ е традиционен за университета и се провежда ежегодно. В него участват ученици от XI и XII клас на средните училища. Претендентите са от градовете: София, Варна, Видин, Шумен, Пазарджик, Ботевград, Кърджали, Сливен, Правец, Севлиево, Козлодуй, Кюстендил, Казанлък и Свищов. 18-годишната Дарина е единствен представител за цяла Великотърновска област, който е номиниран да представи своята разработка. В конкурса участват общо 47 презентации, от тях журито номинира най-добрите и ги разделя в две секции „Опазване на околната среда“ и „Химични технологии“.
Актуално Свищов, припомня, че Дарина Димитрова и миналата година участва в същия конкурс. Тогава тя получи от организаторите сертификат за своята разработка и донесе купа на Търговската гимназия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.