Свищовлията Владислав Славов издаде авторски албум „Песните ти, Българийо“, научи Актуално Свищов. Премиерата е на 5 март, в чест на националния празник.

Във времена на загубено чувство за принадлежност, във времена на все по-малко уважение, във времена на нихилистично отношение на държавата към хората на изкуството, Владислав Славов предстaвя четвъртия си самостоятелен албум „Песните ти, Българийо“.

Този проект не е бил планиран. Всичко започва с песента „За много години, Българи“, която излиза преди 4 години, по случай Коледните празници.

Проекта съдържа 9 нови авторски песни. Музиката е на Владислав Славов, но има и подаръци от Иван Кръстев, Камен Николов, Пламен Велинов и Светослав Лобошки.

Естествено допълнение са няколко вечни народни песни, като „Петко льо, капитанине“ , „Я кажи ми, облаче ле бяло“, а за колорит са включени ремиксите на песните „Пред нас са блеснали житата“ и „Къде си вярна, ти любов народна“. Участие в албума вземат Янка Рупкина, квартет Славей, ДВГ „ Палави ноти“ и др.

„Песните ти, Българийо“ е един сборник на чувства за родината, за майката, за сина, за приятелите, за героите! Малко ретро, малко духовно, но не тъжно. Песни за празник, песни за делник, песни за сърцето!

Отново нетрадиционна ще бъде промоцията на албума. На 5 март, в чест на националният празник на България, от 20.00 часа, на живо по телевизия Евроком заедно със зрителите на предаването
„Вечните песни на България‘‘, ще се състои грандиозен телевизионен концерт с участието на „Майсторите на танца‘‘ , хор Славей и мн. др.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.