37-годишният д-р Божидар Илиев от Свищов направи огромен пробив за млад български лекар, пише Борба.

Той успя да изкара максимален резултат на изпита на Европейското дружество по медицинска онкология за сертификат, утвърждаващ го като специалист по най-новите тенденции в лечението на ракови заболявания. Удостоверението му е за период от 5 години и служи като гаранция за изключителното ниво на неговите компетенции. За да покори този връх, свищовлията отговорил успешно на 100 въпроса за 150 минути.

Д-р Илиев е роден на 10 септември в Свищов. Завършил е медицина в Плевенския университет през 2012 г. Стартира кариерата си в Пловдив, а след това става част от екипа на водеща столична болница. През 2019 г. стартира специализация по медицинска онкология в луксозна частна болница в Панагюрище.

Три седмици преди да се яви на изпита за вземане на специалност, медикът се включва в инициативата на Европейското дружество по медицинска онкология.

„Предизвикателството да се явиш на такъв изпит, е сериозно и изисква последователна подготовка и много теоретични и практически знания. Благодаря на д-р Росица Кръстева за огромната подкрепа, за насоките, знанията, опита, които ми предаде и предава до ден днешен“, разказва свищовлията.

С този значим успех д-р Илиев прославя не само екипа на болницата, която помогнала за усъвършенстването му, но и своя роден град.

Междувременно медикът издържал с отличие и изпита за взимане на специалност.