За поредна година Свищов се включва в маратона на четенето, проявите стартират на 31 март и продължават до 21 април. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Маратон на четенето
„Четяща България – четящ Свищов“ 2023 (Програма)

Проявите са посветени на 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април – Международния ден на книгата и авторското право
Нека създадем заедно един незабравим празник на книгата и четящите хора и утвърждаване на библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи с общността.

 

БиблиотекИБЛИОТЕКА ПРИ ПБНЧ „ЕЛЕНКА И КИРИЛ Д. АВРАМОВИ“
Мероприятията са подчинени на 160 години от рождението на Алеко Константинов,
160 години от рождението на Цветан Радославов и 145 години от рождението на Александър Божинов
___
31 март (петък)
10.30 ч. „Буквите: Аз съм българче“ – с малките радославовци от I „а“ и I “б“ класове на
СУ „Цв. Радославов“ с кл. р-ли Т. Христова и М. Горчева, Д. Стойкова и П. Димитрова в детския отдел.
___
05 април (сряда),
14.00 ч. „Тайнството библиотека“ с I-IV класове на ОУ „Ф. Сакелариевич“ с кл. р-ли Г. Маринова, С. Иванова, Б. Кобурова.

16.00 ч. „Четенето лесно и интересно“ – щафетно четене с малки и големи деца от 5 до 13 години от ЦОП Свищов с р-л И. Гайдарова.
___
07 април (петък)
09.00 ч. „Препрочитаме Алеко“ – с VI „а“ кл. на СУ Д. Благоев“ с р-л Пенка Костякова.

10.00 ч. „Препрочитаме Алеко. Тримата големи от Преображенската махала“ с VI „б“ клас на СУ „Д. Благоев“ с р-л Надя Стефанова.

11.45 ч. „Препрочитаме Алеко. Тримата големи И. Шишманов, Алеко и Цв. Радославов“ – с VI „в“ клас на СУ „Д. Благоев“ с р-л Надя Стефанова.
___
18 април (вторник)
10.30 ч. „На гости на книжката – Книжката оживява“ четене и драматизация с група „Дъга“ на ДГ „Радост“ с р-ли Т. Сийкова и Борисова.

13.00 ч. „Радославови дни – Книжовното присъствие на Цветан Радославов в Читалищната библиотека“ с четвъртите класове на СУ „Цв. Радославов“ с р-ли М. Атанасова и Св. Тодорова.

13.40 ч. „Радославови дни – Книжовното присъствие на Цветан Радославов в Читалищната библиотека“ и рецитал с вторите класове на СУ „Цв. Радославов“ с р-ли Юл. Секулова и М. Филипова.
___
19 април (сряда)
13.00 ч. „Радославови дни – Книжовното присъствие на Цветан Радославов в Читалищната библиотека“ с третите класове на СУ „Цв. Радославов“ с р-ли Петя Йорданова и Анелия Гекова.
20 април (четвъртък )
11.00 ч. „Вече сме грамотни. Книжки можем да четем“ – с I „б“ кл. на СУ „Н. Катранов“ с кл. р-л С. Александрова.

24 април (понеделник)
11.00 ч. „Вълшебните български приказки“ щафетно маратонско четене ученици, учители и библиотекари с V „а“ кл. на СУ „Д. Благоев“ с р-л Жана Костякова – Георгиева.

Градска библиотека

3 април (понеделник)
10.00 ч. В Детски отдел „Книжко моя сладкодумна” – разгръщаме страниците на най-новите детски книжки в библиотеката заедно с децата от 4 група на ДГ „Радост”.

4 април (вторник)
10.00 ч. В ДГ „В. Левски” – „Приказки любими в рими” – четене на приказки в 1 и 2 група.

5 април (сряда)
15.00 ч. В ККП ”Щастливеца” – „Житейската мъдрост в книгите” – четене на откъси от книгата „Скритият дар – 101 притчи”.

18 април (вторник)
10.30 ч. В Детски отдел – „Приказката слушам аз и рисувам в захлас” – четем и рисуваме с IV „а“ клас при СУ ”Д. Благоев”.

19 април (сряда)
13.10 ч. В Детски отдел – „Прочети, помисли и отгатни” – състезателна игра с учениците от VI „в“ клас при СУ „Н. Катранов”.

19 април (сряда)
14.30 ч. В ОУ „Ф. Сакелариевич” – „Да четем и да се забавляваме” – четем заедно с ученици от I – IV клас.

20 април (четвъртък)
10. 30 ч. В Детски отдел – „Приказката слушам аз и рисувам в захлас” – четем и рисуваме с учениците от IV „б“ клас при СУ „Д. Благоев”.

21 април (петък)
12.20 ч. В Детски отдел – „Прочети, помисли и отгатни” – състезателна игра с учениците от VI „а“ клас при СУ „Н. Катранов”.