Община Свищов за пореден път участва в най-голямото туристическо изложение в България, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
В София днес бе открито 39-то издание на Международно туристическо изложение Ваканция и СПА, с което официално бе даден старт на сезона на туристическите събития в България за 2023-та година.
На най-престижния туристически форум, който се организира от „Прим Експо“, под егидата на Министерство на туризма на Република България, заедно с над 250 изложители от 15 държави, за пореден път взема участие и Туристически информационен център – Свищов, който със свой щанд представя община Свищов като привлекателна туристическа дестинация. На изложението представителите на ТИЦ – Свищов имат възможност да проведат редица срещи с туроператори и представители на бранша, пред които ще рекламират възможностите за туризъм в крайдунавската община.
Събитието бе открито от министъра на туризма Илин Димитров, който поздрави организаторите за богатата и съдържателна съпътстваща програма на туристическия форум. С думи на признателност за утвърждаването на авторитета и професионалния престиж на международното изложение, той връчи Грамота за цялостен принос в развитието на туризма на Вихра Огнянова, управител на „Прим Експо“ – създател и организатор на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“.
Освен представители на туристическия бизнес от България и чужбина, ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в нашата страна, ветерани на българската туристическа индустрия, кметове и специалисти от всички сфери, свързани с туризма, за първи път в откриването взеха участие и трима бивши министри на туризма – Николина Ангелкова, Марияна Николова и Христо Проданов, както и заместник-министърът на културата Пламен Славов.