Свищов отбеляза тържествено 140-годишнината от основаването на първата детска градина в България, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
На площад „Алеко“ се състоя концерт-церемония с участието на деца от детските градини в общината. Заедно със своите учители те бяха подготвили впечатляващи изпълнения, с които развълнуваха публиката и гостите на събитието.
Връчена беше специалната награда на името на Никола Живков – основателя на първата забавачница, която е годишна парична стипендия за отличен успех на свищовски гражданин, студент по предучилищна педагогика. Името на тазгодишния награден е Симона Гъдева, студент във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в специалност „Предучилищна педагогика и логопедия“.
Награди бяха раздадени и в конкурса за детска рисунка и снимка „Моята детска градина – дом на мечти“.
Празникът завърши с общо изпълнение на всички деца, в края на което в небето полетяха балони в бяло, зелено и червено, а пъстри илюминации поставиха край на концерта.
Програмата по повод честванията продължава днес от 11.30 ч. в комплекс „Свети Николско училище“ с Детски рисунки и фотоизложба „Моята детска градина – дом на мечти“.