За трета поредна година общинското ръководството, дирекция „Култура и културно наследство“ и отдел „Образование“ организираха тържествена церемония по изпращането на всички абитуриенти в община Свищов. Преминавайки по червен килим и водени за последен път от своите класни ръководители, зрелостниците символично поеха по пътя на живота си като самостоятелни личности.

Облечени в прекрасни тоалети и с невероятни усмивки озарили лицата им, на централния площад „Алеко“ дефилираха всичките 212 абитуриенти, които бяха приветствани лично от кмета на Свищов Генчо Генчев и директорите на училища. Като жест на внимание кметът поднесе индивидуален подарък на всеки от класните ръководители, а на абитуриентите подари значки с надпис: „Аз обичам Свищов“, като им пожела винаги да носят в сърцата си своите учители, своето училище и родния град.

Вълнуващ момент от церемонията беше отличаването на зрелостниците – отличници, които получиха от кмета Генчев специална грамота, с благодарности за положените усилия и упорит труд през годините на своето образование.

Ето и кои бяха наградените отличници на випуск 2024-та година:

СУ „Димитър Благоев“
Александра Радева
Дарина Тимотеева
Димо Димитров
Илиян Илиев
Магдалена Симеонова
Мартин Димитров
Симона Иванова
Цвета Сирашка
Цветомира Евтимова

СУ „Николай Катранов“
Александър Златанов
Ивайло Василев
Иван Мочков
Йордан Шопов
Ралица Димитрова
Кристиана Алиева
Ели Ангелова
Боян Кръстев

СУ „Цветан Радославов“
Деан Филипов

СПГ „Алеко Константинов“
Борислав Богданов
Селим Елвер
Ванеса Саидова

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“
Павлин Врайков
Никола Бекири
Виолета Ненкова