“Възстановяване дейността на родилното отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, гр. Свищов”. Това е записано в Програма за управление на община Свищов за мандат 2023 – 2027 на кмета Генчев, прочете Актуално Свищов.

Документът, който е на 28 страници, е изпратен до градските депутати. Официално ще бъде представен на редовното януарско заседание на местния парламент, което ще се проведе на 25 януари.

“Управленската програма, която представям е отражение на моята осъзната отговорност към гражданите като кмет на община Свищов и амбицията ми за осезаемо, ускорено и пълноценно нейно развитие. Тя се явява естествено продължение на реализираните полезни дейности и успешни общински политики през последните осем години, които се надграждат, допълват, развиват и моделират в нови форми за осъществяване на социално-икономически напредък на общината”, е записано в документа.

До 2027 година се предвижда и развитие на общински електронни услуги за населението и бизнеса. За целата се предвижда дигитализация на административните услуги на община Свищов.

Друг акцент в документа е: “Съхраняване и социализация на културно-историческото наследство чрез дейности по консервация и реставрация, възстановяване, опазване, експониране, социализация, популяризиране, оборудване, вертикална планировка и подобряване на прилежащи пространства, развитие на туристическата инфраструктура, необходима за нуждите на атракциите и др. – Историческо място в долината на р. Текир дере; Възстановяване на воденица при р. Текир дере; Средновековна крепост на хълм „Калето“; „Нове“, местност „Паметниците“ и др.”.

Пълен текст на програмата може да прочетете ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.