Свищовско училище е партньор по проект, в който за първи път в България се прилага иновативната методология на социалния футбол, съобщи пресцентъра на Общината.
Търговската гимназия „Димитър Хадживасилев“ е партньор по проект, в който за първи път в България се прилага иновативната методология на социалния футбол.
Търговската гимназия е партньор на италианската организация „CalcioSociale” и Сдружение „Институт Перспективи“ в проекта „Open challenge. Its time to invite to school to play“. Заедно, за първи път в България, те прилагат иновативната методология на социалния футбол, чрез която хора на възраст от 10 до 90 години, без значение от пол, раса и социален статус, заедно играят най-популярната игра в света и подобряват обществото, в което живеят, чрез допълнителни доброволчески инициативи извън терена. Поредните срещи по футбол се състояха в спортна зала „Свищов“. Официални гости на събитието бяха гостите от италианска страна – Фабио де Лука, Масимо Валатти и Сара Шокри.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.