Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Свищов осъществи своята трета еко инициатива за тази календарна година, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Днес екипът и потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция осъществиха своята трета еко инициатива за тази календарна година.

С подкрепата на орнитолога Свилен Чешмеджиев, към когото изразяват огромна благодарност, потребителите поставиха 10 къщички за птици. В местността „Паметниците“ бяха монтирани 8 от тях, а другите 2 – в дворното място на УК „Алеко Константинов“. Присъстващите бяха запознати с птиците в района, начина им на живот и получиха нагледна информация от г-н Чешмиджиев.

В края на ползотворния ден директорът на социалната услуга Десислава Йорданова сподели: ,,Свилен е изключителен професионалист и му благодарим, че се отзова и ни даде ценни съвети, за да осъществим качествено нашата Еко инициативата!“.

През 2023 година Центърът за социална рехабилитация и интеграция навършва 10 години от своето откриване в Свищов. До празничната дата, която е през месец декември, екипът и потребителите на центъра са планували да извършат общо 10 еко инициативи, с които да отбележат по достоен и нетрадиционен начин своя 10-годишен юбилей.