Стефан Петков, който преди дни стана световен шампион на първенството провело в Италия, стана треньор в Карате клуб „Алеко”, научи Актуално Свищов. Именно в този клуб Петков започва тренировките си по карате, а по-късно идват и успехите.
Стефан Петков е възпитаник на Стопанска академия „Д. А. Ценов” и стана световен шампион по Годжу-рю карате. Свищовският възпитаник завоюва златен медал в дисциплината Кумите, мъже – 84 кг, от Световното първенство, което се проведе в Италия със 787 състезатели от 25 държави. Стефан участва за първи път в Световно първенство по Годжу-рю карате. За да се пребори за шампионската титла се изправи срещу противници от Португалия, Австрия, Южна Африка, Германия, Нова Зеландия и др. На финала победи съперника си от Румъния с резултат 10:7.
Петков заедно с Верони Маринов тренира децата до 14-годишна възраст. Марин Маринов е треньор на каратистите над 14-годишна възраст.
Тренировките се провеждат всеки ден от понеделник до четвъртък.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.