„Светът на книгите“ е името на поредната инициатива, която стартира Народно читалище „Христо Ботев“ в Новград, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Целта на библиотечните работници е да представят творбите на популярни български и чуждестранни автори. По всяка вероятност по този начин ще се привлече и ангажира вниманието на повече граждани, които ще проявят желание да прекрачат прага на библиотеката. Идеята е да се ангажират вниманието и интереса на представители от различни възрастови групи. „Четенето на книги винаги те пренася в друг свят и затова решихме да покажем този необикновен свят на повече хора. Всеки може да се запознае и да си припомни творчеството на представения автор“, сподели читалищният секретар Десислава Симеонова.
Съвсем естествено стартът на кампанията беше даден с представянето на Патриарха на българската литература, на когото преди дни беше отбелязана 100-годишнината от кончината му. Портретът на Иван Вазов и най-значимите му творби веднага привлякоха вниманието на преминаващите граждани. Експозицията по представянето му включваше романа „Под игото“, пиесата „Чичовци“ и избрани стихотворения, посветени на България. Представянето на всеки автор ще продължи по три дни. „Веднага след Иван Вазов ще дойде ред на Ран Босилек. По този начин ще заинтригуваме децата и учениците. Идеята ни е да привлечем вниманието на бъдещи читатели като презентираме и съвременни български автори и нашумели творби на книжния пазар“, допълва читалищният секретар. Предвидено е кампанията да продължи един месец. Ако инициативата получи одобрение от местното население, се очаква да има продължение с нова поредица от представяния на световноизвестни автори.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.