СУ „Николай Катранов“ получи дарение – компютърна периферия, от първата по рода си в България Училищна лига за елекронни спортове „School Esports League (SEL)“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Дарението e за близо 2 800 лева и включва по 15 броя мишки, клавиатури и падове, с марка „Logitech G“. Те ще бъдат монтирани и ще се ползват от всички ученици в компютърната зала, където тренират училищните отбори, участващи в Лигата.
СУ „Николай Катранов“ в град Свищов се включи в третия сезон на „School Esports League“ в началото на учебната година, като сформира клуб за занимания по интереси „Гейминг концепции“ с ръководител г-н Николай Георгиев.
В състезанието по електронни спортове катрановци се представят и в двете игри, по които се провежда Лигата: „League of Legends“ и „Counter-Strike: Global Offensive“. Сформирани са два отбора с ученици от 10, 11 и 12 клас, чиито капитани са дванайсетокласниците Крум Крумов и Емил Александров.
Сърдечно благодарим за хубавите подаръци на на Лигата и специално на нейния основател Иван Кинчев за професионализма и доброто партньорство, коментираха от училището.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.