СУ „Николай Катранов“ отново е сред първенците на Националното външно оценяване и Държавните зрелостни изпити в областта, а резултатите наредиха училището в Топ 100 на гимназиите в България. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

За поредна година учениците на СУ „Николай Катранов“ постигнаха едни от най-високите резултати на НВО и ДЗИ в област Велико Търново, сочат поместените класации на училищата в страната на сайта „Данибон“.

Най-висок резултат са постигнали десетокласниците на изпита по БЕЛ, заемайки второ място в областта след ПМГ „Всали Друмев“ и престижното 44 място в Топ 100 на България. Със среден резултат от 69,94 точки на изпита по БЕЛ катрановци изпреварват с 20 точки средния резултат връстниците им на областно и национално ниво.

На изпита по математика десетокласниците са на трето място в областта след ПМГ „Васил Друмев“ И ЧПГ „Аркус“. По математика десетокласниците на СУ „Николай Катранов“ са със среден резултат 46,60 точки, което отново е с повече от 15 точки над средния резултат за област Велико Търново и с над 12 точки по-високо от средното ниво за страната.

В класацията за ДЗИ по БЕЛ СУ „Николай Катранов“ заема четвърто място след ПМГ „Васил Друмев“, ЧПГ „Аркус“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

На изпита по БЕЛ на НВО – 7 клас катрановци също са четвърти в областта, след великотърновските СУ „Емилиян Станев“, ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Патриарх Евтимий“. Средният резултат на катрановци на изпита по БЕЛ е 64, 64 точки, което е с повече от 11 точки над средното ниво за областта и с близо 10 точки над средния резултат за страната.

По математика седмокласниците на СУ „Николай Катранов“ отново са четвърти в областта, изпреварени от същите търновски училища, но в друг ред – ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Патриарх Евтимий“ и СУ „Емилиян Станев“. По математика седмокласниците на СУ „Николай Катранов“ са със среден резултат 43,59 точки, което отново е с повече от 12 точки над средния резултат за област Велико Търново и с над 8 точки повече от средното ниво за страната.

Четвъртокласниците на СУ „Николай Катранов“ също са се представили много добре, сочи статистиката – заемайки 10-то място в област Велико Търново.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.