Гости от Румъния посрещна СУ „Николай Катранов“, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. В училището гостуваха учители от Двореца на децата в областния град Александрия. Повод за посещението им бе иновативен образователен проект „Дунав ни обединява“, в чиито дейности бе привлечено и свищовското училище.
Тема на работната среща бяха извънкласните дейности, които училището предлага на учениците. Срещата започна с поздрав от най-малките ученици – първокласниците от I „в“ клас, с учители Веселина Страшимирова и Радостина Русева.
Директорът на СУ „Николай Катранов“ Генади Иванов представи училището накратко, след което гостите се запознаха с дейността на клуба за доброволчески инициативи „Ангелски сърца“, за който им разказа г-жа Таня Валентинова, учител в ЦДО и с клуба за талантливи млади художници „Рисувай с нас“ с ръководител Силва Христова. По-късно на спортното игрище имаха възможност да наблюдават и демонстрации на спортните клубове.
В румънската делегация бе директорът на Двореца на децата в Александрия проф. Адриан Сърбан, който подписа Споразумение за сътрудничество между двете институции с директора на СУ „Николай Катранов“.
Сред гостите бе и председателят на най-новата организация на българската общност в румънското село Извоареле /област Телеорман/, носеща емблематичното име „Български извори“ – Михаил Леку, който също обсъди с директора на свищовското училище бъдещи съвместни инициативи и гостувания.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.