СУ „Николай Катранов“ посрещна гости от Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра“ в град Павликени, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Поканата към тях отправиха учениците от VII „а клас и VIII „б“ клас, с класни ръководители Елена Илиева и Йорданка Илиева, по чиято инициатива в училището бе организирана благотворителна акция „Дар от сърце за Великден“ за събиране на детски дрехи, играчки, ранички, настолни игри и книги.
Акцията премина изключително успешно и само за два дни в училишето бяха събрани много дарения от ученици, учители и родители.
В последния ден преди пролетната ваканция, с голяма радост катрановци посрещнаха децата от Център „Вяра“ в Свищов и бяха техни любезни домакини. За доброто настроение на гостите с танци и песни се погрижиха учениците от I „в“ клас, с класен ръководител Веселина Страшимирова и учител в ЦДО Радостина Русева. Гостите имаха възможност да се включат в творчески дейности с ученците от IV „в“ клас, с класен ръководител Петя Попова и учител в ЦДО Шенгюл Якубова, както и с доброволци от клуб „Ангелски сърца“, с учители от ЦДО Яна Йорданова, Таня Валентинова и Вероника Ранкова. Момчетата от групата имаха възможност да поиграят и футбол на спортната пощадка в двора на училището с Мирослав Костадинов.
За всички имаше разходка из град Свищов и запознаване с неговите забележителности. На финала гости и домакини се разделиха като приятели, с обещанието, че ще има следваща среща в град Павликени.
На децата от Център „Вяра“ в град Павликени бе предоставено половината от събраното в СУ „Николай Катранов“ дарение. Останалата част, както бе предварително обявено, катрановци ще изпратят за децата в Центъра за настаняване от семеен тип в град Елена.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.