Четирима ученици на СУ „Николай Катранов“ се класираха за участие във финала на Международното състезание „Математика без граници“, след като демонстрираха високи резултати в трите кръга на математическата надпревара през учебната година. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Заключителният етап на състезанието се състоя от 2 до 5 юли 2022 г. в Несебър.
За пореден път в заключителния етап се включиха Божидара Щърковска и Марая Борисова от VI „в“ клас на СУ „Николай Катранов“, заедно с новите математически звезди на училището: Виктория Андреева от IV „в“ клас и Калоян Кънчев от III „а“ клас.
Горди сме, че за пореден път катрановци се представиха отлично на финала на международното математическо състезание, като отново сме сред победителите – Калоян Кънчев от III „а“ клас завоюва бронзов медал.
Поздравяваме нашите математически герои за успеха и им пожелаваме весела ваканция!

Още снимки ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.