С решение на Педагогическия съвет, по предложения на класните ръководители и учителите по предмети, бяха отличени 93-ма ученици. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

32 от тях получиха Почетна грамота и предметна награда – ваучер за книжарница „Сиела“, а 61 – Почетна грамота. Те бяха отличени за постигнати високи постижения в национални състезания и олимпиади през учебната 2022/2023 година: призови места в олимпиадите по английски език, история и цивилизации, география и икономика, математика, националното състезание по английски език на Кеймбрижд училищата, Националното състезание по български език „Стъпала на знанието“, Международното математическо състезание „Математика без граници“, национални и международни конкурси за рисунка. Отличия получиха и изявените спортисти на СУ „Николай Катранов“ в бойните спортове, хандбала, баскетбола, футбола, тениса на маса.

Директорът на училището Генади Иванов поздрави учениците за високите успехи и заяви, че те са вдъхновение за своите учители. Той им пожела прекрасно лято и още повече успехи през следващата година, която е юбилейна за училището – през 2024-та СУ „Николай Катранов“ ще отбележи 60-та годишнина.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.