Учители и ученици от СУ „Николай Катранов“, водени от директора Генади Иванов, гостуваха на иновативното ОУ „Панайот Волов“ в град Варна, което тази година е партньор на свищовското иновативно училище по НП „Иновации в действие“. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. В групата бяха още заместник-директорите Йорданка Тодорова и Христина Борисова, учителите Йорданка Илиева, Елена Илиева и Галя Иванова, както и ученичките от VIII „а“ клас Ивайла Димитрова и Марая Борисова.

В работната среща за споделяне на добри практики и иновации в град Варна се включиха директорите, учители и ученици и от партниращите неиновативни училища – СУ „Цанко Церковски“, град Полски Тръмбеш и ОУ „Атанас Манчев“, гр. Айтос.

В рамките на програмата гостите имаха възможност да наблюдават интердисциплинарен урок на тема „От доброто на Йовков до изкуствения интелект“, включен в Иновативния учебен план на програма „Дизайн и креативност“ в ОУ „Панайот Волов“, по която интегрирано се изучават като факултативни учебни часове четири предмета: БЕЛ, английски език, графичен дизайн и визуални изкуства.

Домакините представиха още открит урок на тема „Магията на математиката“, осъществен по модела 1:1, в който бяха включени два предмета – история и математика.

Участниците в работната среща се запознаха с извънкласните дейности в ОУ „Панайот Волов“ и имаха възможност да разгледат училището, чийто красив дизайн е осъществен с подкрепата на проекта „Обичам моето училище“.

Домакини и гости обсъждаха и споделяха идеи и добри практики. В съпътстващата културна програма бе включена обиколка на Резиденция „Евксиноград“ и други културни и исторически обекти в морската ни столица.

Партньорството между училищата ще продължи и занапред, бяха категорични участниците във форума.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.