За поредна година СУ „Николай Катранов“ дипломира един успешен випуск. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. На 22 юни 2023 г. на тържествена церемония в двора на училището директорът Генади Иванов връчи дипломите за средно образование на зрелостниците от Випуск 2023.
Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова, председателят на Обществения съвет на училището Албена Бадева и д-р Христо Попов, член на Съвета – и тримата родители на дипломанти в училището, родители и учители на дипломиращите се зрелостници, класните ръководители на двете паралелки: Цветанка Костова и Нина Божидарова.
Тази година от завършващите 50 дванайсетокласници, 18 са с отлични дипломи, като седем от тях са постигнали успех 6.00 от целия курс на обучение. Със среден успех „Много добър“ в дипломата са други 20 зрелостници или за поредна година училището има повод да се гордее с випуск на отличници.
Първенец на Випуск 2023 е Гергана Борисова от XII „б“ клас, със среден успех 6.00 в дипломата и две отлични оценки на държавните зрелостни изпити, като на втория ДЗИ по история и цивилизации оценката ѝ е максималната 6.00. След нея се нареждат Гергана Бадева и Гергана Попова от XII „а“ клас, също с успех 6.00 в дипломите и с две отлични оценки на ДЗИ, като оценката от втория ДЗИ по английски език на Гергана Попова също е максималната 6.00.
За поредна година резултатите на ДЗИ нареждат СУ „Николай Катранов“ сред най-добрите училища в област Велико Търново.
На матурите Випуск 2023 защити 11 шестици, две от които пълни и 38 петици. За поредна година повече от половината оценки на катрановци са „Отличен“ и „Много добър“.
Поздравления, Випуск 2023 на СУ „Николай Катранов“ и на добър час!