Средно училище „Димитър Благоев“ въвежда система за отопление на класните стаи в зимния период и за охлаждането им в летните жеги с термопомпи. Това съобщи за Актуално Свищов Цветанка Кирова, директор на гимназията.

Системата трябва да е факт до януари 2025 година. Към момента училището се отоплява с котел на пелети. Това стана по проект, който приключи през 20214 година. Тогава за над 4 милиона бяха енергийно санирани сградите на четири свищовски училища.

От началото на месеца в училището се реализира мащабен проект за модернизиране на училищната среда. Основна част в него е мерки за енергийна ефективност. В тази връзка вече се поставя допълнителна допълнителна външна изолация от пет сантиметра, уточни Цветанка Кирова.

С реализирането по проекта, който се финансира с 4 294 355,51 лева от Плана за възстановяване и устойчивост училището става с най-висок клас енергийна ефективност, коментира кметът Генчо Генчев. По думите му през 2014 година изискванията са били за външна изолация от десет сантиметра, но към момента те са 15, което и налага допълнителната изолация.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.