Средното училище „Димитър Благоев“се подготвя за изграждане на втори СТЕМ център, предаде БНР. Училището очаква четири милиона и петстотин хиляди лева за модернизация с проект от Плана за възстановяване и устойчивост.
782-ата ученици в най-голямото свищовско училище устойчиво се обучават в СТЕМ центъра по природни науки, който беше един от първите, създадени в страната.
В момента тече допитване сред учителите в каква насока да бъде вторият СТЕМ център, отново с финансиране от Просветното министерство, поясни директорката на Средно училище „Димитър Благоев“ Цветанка Кирова.
„Имаме профили „Компютърна графика“, „Софтуерни и хардуерни науки“. Дали да бъде в насока дизайн и 3D принтери, дали да бъде в насока роботика? Колегите имат задачата да предложат какво е най-удачно в момента за нас.“
Предстои цялостна модернизация на училището с финансиране от Плана за възстановяване.
„Преминаваме на отопление с термопомпи, ще има изцяло нови подове с винилова настилка, още една изолация на покриви и на стени и напълно ново обзавеждане и оборудване на класните стаи“, допълни Кирова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.