СУ „Димитър Благоев“ се включва в кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Кампанията е активационна и образователна на „БГ Бъди Активен“. Първата инициатива от дейностите е отбелязването на Международен ден на рециклирането – 18 март. По този повод от училището призовават всички родители и ученици утре 17 март, петък да донесат в  училище колкото се може по-голямо количество рециклируеми материали – хартия, пластмаса и метал. Предвидено е провеждане на тематични образователни и спортни инициативи през целия ден.
От години в СУ „Димитър Благоев“ стимулира и възпитава учениците да събират разделно и да рециклират, споделят още от училището. Доказателство за това са ежегодните кампании с предаването на капачки, хартия и метал.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.