СУ „Димитър Благоев“ е едно от новите училища, които се включиха в School Esports League този сезон, но много бързо се превърнаха в пример за това, как електронните спортове успешно да се интегрират в училищната среда.  Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Желанието на учениците да се включат е посрещнато с ентусиазъм от ръководството, което насърчава и приветства инициативността на своите ученици и поставя техните желания на преден план при сформирането на групи по занимания по интереси.

Следващото парче от пъзела се казва Красимира Кирчева – учител, който превръща пламъка у учениците в истински пожар. Макар и самата тя да не е геймър, се впуска в новата материя с много желание и без капка притеснение. Тя взима присърце участието в междуучилищната лига и присъства и гледа тренировките и официалните мачове на четирите отбора на СУ „Димитър Благоев“.

Отдадеността, с която Красимира Кирчева подкрепя и мотивира възпитаниците си, е наистина вдъхновяваща, а споделените емоции в продължение на целия сезон със сигурност заздравяват връзката учител – ученик.

„Създаването на клуб „Гейминг концепции“ даде възможност на учениците ни да придобият и усъвършенстват всички тези умения докато правят нещо, което обичат – да играят любимите си игри! Участието в училищната лига освен предизвикателно и забавно е и начин да осъзнаят колко важни са работата в екип, постоянството и умението да управляваш времето си.

С бързите темпове на развитие в 21-ви век най-ефективни са хората, които умеят бързо да се адаптират – умение, което учениците ни бързо усвояват с участието си в School Esports League, а с напредването във фазите, застъпват и най-важните аспекти от личностното развитие – да се научат да си поставят цели с измерими етапи и да са последователни в действията си“, коментира Красимира Кирчева.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.